HKUD „Vladimir Nazor” Sombor

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

RADIONICA ZLATOVEZA

U subotu, 11. ožujka, 2017. u 10.00 sati,   u Hrvatskom Domu, počinje sa radom RADIONICA ZLATOVEZA

Poznata zlatovezilja Šokačke Grane iz Osijeka i voditeljica mnogih radionica ove tehnike veza, prof. Ružica Raković Smiljanić, podučavat će polaznike jednom tjedno po 4 sata, tokom mjeseca ožujka.
Svi zaineresirani mogu se prijaviti i dobiti bliže informacije na tel. 063-89-38-153.
Radujemo se vašem dolasku.

 

Ružica Raković-Smiljanić, prof. rođena je u Levanjskoj Varoši 13. travnja 1942. godine. Od 1955. godine živi u Osijeku gdje završava osnovnu školu, gimnaziju, pedagošku akademiju i pedagoški fakultet te stječe zvanje profesora biologije. Radila je u Osnovnoj školi u Višnjevcu do odlaska u mirovinu 1996. godine. Zlatovezom se počela baviti 1980. godine. Do sada je održala 25 radionica rukotvorina a 40 radionica zlatoveza

 


Iako u mirovini još uvijek radi na promidžbi slavonskog zlatoveza kod nas i u svijetu. Zajednička tapiserija sastavljena od radova žena iz cijele Hrvatske bila je među tri najbolja rada na natjecanju u Ženevi, a za EXPO 2000 izvezla je suvenire u zlatovezu. Najveće joj je zadovoljstvo bilo raditi misnicu, mitru i svatovski otarak sa golubicom mira za Ivana Pavla II prilikom njegovog posjeta Hrvatskoj.

 

plakat.pngzlatovez.png


,
 

Čitajte AKTUELNO
i
nternet izdanjeMonografija povodom 75 godina postojanja i rada

Internet izdanje_
______________________________

Moj Nenadić - monografija

Internet izdanje

Trenutno aktivnih Gostiju: 8 

Sva prava zadržana.    (c)2011   HKUD "Vladimir Nazor" Sombor