HKUD „Vladimir Nazor” Sombor

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Slavimo Dužionicu

Koliko god o njoj znamo, nikada nije dosta. Svako slavlje je razlog ponovnog podsjećanja. Samo slavljenje je čin i događaj koji se, unatoč ponavljanju uvijek događa „jedini put“. Ovogodišnja Dužionica je jedinstvena i po tomu što je zahvala upravo za ovogodišnju žetvu. Zahvalni smo Bogu i ljudima. Vrhunac je to spoja rada i kulture. Stoga u ovom razmišljanju nastojimo i ovu Dužionicu vidjeti kao doživljaj poruke i snage za nove putove.

 

 

Temaljni čin Dužionice je zahvala Bogu za kruh i darove od kojih se živi, koje smo od Njega primili. Na svečanu svetu misu u crkvu Presvetog Trojstva vode nas ovogodišnji bandaši: Mario Kirasić i Lidija Đuran, a slijede ih risari i sav ostali narod.

Poslije mise odnijet ćemo kruh od novog žita gradonačelnici Sombora, obavijestit ćemo je da je žetva završena i da kruha ima dovoljno za sve žitelje našega grada.

Drugi dio je zajednička radost. Onaj tko je uspješno završio posao na njivi ima pravo i na slavlje a mi ćemo slavlje nastaviti u Hrvatskom domu. Uz pjesmu i igru u veselju ćemo obilježiti i ovogodišnju 83. Dužionicu.

 

 

 

 

 

Čitajte AKTUELNO
i
nternet izdanjeMonografija povodom 75 godina postojanja i rada

Internet izdanje_
______________________________

Moj Nenadić - monografija

Internet izdanje

Trenutno aktivnih Gostiju: 10 

Sva prava zadržana.    (c)2011   HKUD "Vladimir Nazor" Sombor