HKUD „Vladimir Nazor” Sombor

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Nazorovci u Bosni i Hercegovini

HKUD "Vladimir Nazor" je predstavljao Srbiju na medjunarodnoj večeri folklora 'Vionica 2013." u Čitluku. Cilj je ove manifestacije okupiti KUD-ove iz zemalja bivše Jugoslavije.

Posljednjeg lipanjskog dana u Vionici su se mogli vidjeti tradicionalni običaji i nošnja susjednih zemalja. Program je bio bogat a započeo je mimohodom. Nazorovci su nastupili sa bunjevačkim igrama. U Bosni su proveli dva dana a pri tom su posjetili Medjugorje i Mostar.

Folkloraši su u Bosni doživjeli lijepo iskustvo, sklopili nova prijateljstva i naučili nove korake te se nadaju da će se suradnja i druženje nastaviti.

Bunjevačke zvečke zazvečale u Bosni i Hercegovini

U općini Čitluk, nalazi se Vionica, selo poznato po vinogradima al ii po tome što organizira međunarodne večeri folklora, ove godine druge po redu. Cilj je ove manifestacije okupiti KUD-ove iz zemalja bivše Jugoslavije. Na međunarodnoj večeri folklora 'Vionica 2013." HKUD "Vladimir Nazor" je predstavljao Srbiju. Program je počeo kratkim mimohodom, a zatim su se KUD-ovi  smjenjivali na pozornici prikazaujući svoje običaje. Mi smo se predstavili s "Bunjevačkim igrama" i time oduševili publiku.

U Bosni i Hercegovini smo proveli dva dana, i zahvaljujući našem strpljivom vodiču, članu HKUD-a "Sveti Marko" imali smo prilike obići i Međugorje, etno selo Herceg, Blagaj Tekiju u Mostaru i čuveni stari most.

01-u-bosni.jpg02-u-bosni.jpg03-u-bosni.jpg,
 

Čitajte AKTUELNO
i
nternet izdanjeMonografija povodom 75 godina postojanja i rada

Internet izdanje_
______________________________

Moj Nenadić - monografija

Internet izdanje

Trenutno aktivnih Gostiju: 7 

Sva prava zadržana.    (c)2011   HKUD "Vladimir Nazor" Sombor