HKUD „Vladimir Nazor” Sombor

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

BUNJEVAČKO-ŠOKAČKO PRELO 2012

 

U subotu 18. veljače 2012 godine održano je tradicionalno Veliko bunjevačko - šokačko prelo u Velikoj sali HKUD „Vladimir Nazor“ u Somboru. Prelo je održano pod geslom:

Poklade su divni običaji,

kratko traju al' se dugo pamte.

Sila, prela i sedeljke

mulatuju momci i divojke.


 

Prelo je otvorio predsjednik društva. Kulturno - umjetnički program trajao je oko četrdeset minuta gdje je izveden  dramsko - scenski prikaz nekadašnjih prela i sadašnji način zabavljanja mladih. Program su, vrlo dobro, izvele sekcije ovoga društva, dok je u međuvremenu glavni urednik lista "Miroljub" predstavio najnoviji broj, prvi u ovoj godini koji je podjeljen svakom prisutnom. Da se izbjegne monotonija, održana je i neizbježna tombola, koja je donijela različita, trenutna raspoloženja.

Velika sala bila je puna, večera obilna i ukusna, pića nije nedostajalo.Za instrumentima su se mjenjali tamburaši „Panonika“ i "Duo Kum“, koji su imali različite repertoare, tako da je bilo za svakog po nešto.Plesni je podijum bio stalno pun. Gosti su došli iz Subotice, Bača, Sonte, Berega, Lemeša, pa i iz Republike Hrvatske.Grijanje je bilo dobro (i iz vana i unutarnje).Veselje je trajalo do ranih jutarnjih sati.

02so prelo.jpg03so prelo.jpgimg_0006.jpgimg_0007.jpgimg_0022.jpgimg_0040.jpgprelo 1.jpgprelo 2.jpgprelo na salasu.jpgprelo.jpg


,
 

Čitajte AKTUELNO
i
nternet izdanjeMonografija povodom 75 godina postojanja i rada

Internet izdanje_
______________________________

Moj Nenadić - monografija

Internet izdanje

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

Sva prava zadržana.    (c)2011   HKUD "Vladimir Nazor" Sombor