HKUD „Vladimir Nazor” Sombor

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Dramska

6. MEĐUNARODNA SMOTRA AMATERSKIH DRAMSKIH DRUŠTAVA

Dana 11.12.2015.godine s početkom u 19 h prostorijama HKUD-a je održana 6. Međunarodna smotra amaterskih dramskih društava.

Više...
 

V MEĐUNARODNA SMOTRA AMATERSKIH DRAMSKIH DRUŠTAVA

24. i 25. listopada u prostorijama HKUD-a „Vladimir Nazor“ Sombor održat će se  MSADD  peti po redu.

Prve večeri prikazat će se dvije predstave.

U 19 sati smotru će otvoriti domaćini, a u 20 sati nastupit će KPD „Edšeg“ iz Bajmoka.

U suboti 25. listopada u 19 sati predstaviće se gosti iz Preloga, R Hrvatska,  a u 20 sati nastupit će amatersko kazalište iz Belišća, takođe iz R Hrvatske.

 

XVIII. DANI HRVATSKOGA PUČKOG TEATRA, HERCEGOVAC

XVIII. DANI HRVATSKOGA PUČKOG TEATRA, HERCEGOVAC

Pod pokroviteljstvom ministarsrva kulture R Hrvatske, Bjelovarsko-bilogorske županije i općine Hercegovac, 24.-25. veljače 2012.u Hercegovcu su održani „XVIII. DANI HRVATSKOGA PUČKOG TEATRA“.

Prvoga dana festivala, nakon svečanog otvaranja prikazane su dvije predstave.

Pučka scena Hrvatske čitaonice Hercegovac, izvela je komediju „Jukebox-Melita, a nakon njih, proznim djelom Ive Andrića „Prokleta avlija“ predstavili su se članovi HAK Travnik, BiH.

Drugoga dana festivala, redateljica Nina Kleflin održala je dvije radionice za sve sudionike festivala, a program je nastavljen predstavom „Oporuka“ u izvedbi naše dramske sekcije. Naš, već uhodani glumački tim izveo je ovu komediju pred prepunom dvoranom koja je sa pljeskom nagradila naše glumce kako na kraju tako i za vrijeme trajanja predstave.

Nakon „Oporuke“, predstavom „Požar strasti“ predstavili su se GAK Županja, a festival su zatvorili glumci Picollo teatra Stari Grad sa Hvara, komedijom „Seoski turizam“.

Ovo nije prvi put da naša dramska sekcija nastupa na ovom festivalu a sudeći po dobrim kritikama ni zadnji.

Osim što je ovo bila prigoda da se pogledaju glumačka ostvarenja drugih Društava, uz zabavu i druženje ostvareni su i novi kontakti te se mogu očekivati pozivi za gostovanje.Jednako tako, možemo se nadati da ćemo uskoro na našoj sceni imati prigodu pogledati dramska djela drugih Društava.

Kako je festival trajao dva dana, organizator nam je obezbijedio hotelski smještaj u Garešnici, a obe večeri priređeni su nam večera i druženje u Hercegovcu.

Valja napomeniti da je organizacija ovoga festivala bila vrhunska te se toplo zahvaljujemo organizatorima i domaćinu festivala.

V. Čuvardić

 


Čitajte AKTUELNO
i
nternet izdanjeMonografija povodom 75 godina postojanja i rada

Internet izdanje_
______________________________

Moj Nenadić - monografija

Internet izdanje

Trenutno aktivnih Gostiju: 7 

Sva prava zadržana.    (c)2011   HKUD "Vladimir Nazor" Sombor