HKUD „Vladimir Nazor” Sombor

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Pučki pisci na sijelu

Vukovarsko - srijemska županija, zajednica kulturno – umjetničkih djelatnosti, organizirala je 35. sijelo pučkih pisaca Slavonije, Baranje i Srijema, koje se održalo 18. lipnja 2016. godine u Đeletovcima (Republika Hrvatska).

U 18.00 sati bilo je okupljanje pučkih pisaca ispred škole »Ivan Kozarac« - Nijemci - Đeletovci i upoznavanje sa programom kao i upoznavanje i pozdravljanje pjesnika međusobno.

U 19.00 sati počeo je program gdje se svaki pjesnik predstavio i pročitao po jednu ili dvije svoje pjesme.

U programu su, također, sudjelovali domaćini, dječja skupina i tamburaška grupa »Donatori« KUD-a »Grančica« iz Đeletovaca.

Među nazočnima bili su: načelnik poglavarstva općine Nijemci gospodin Ivica Klem, ravnateljica osnovne škole »Ivan Kozarac« i drugi.         U zborniku je zastupljeno 23. pučka pjesnika među kojima su bili, sa ovih prostora: Marija Lovrić iz Novog Sada i Kata i Antun Kovač iz Sombora, a nazočnih je bilo 12 pjesnika.

Urednica ovog zbornika je prof. Jelica Markovinović-Piperković a izdavač ZAKUD Vinkovci.

Nakon završetka programa podjeljeni su skromni pokloni za sudjelovanje na manifestaciji »Divan je kićeni Srijem« i »Sijelo pučkih pisaca Slavonije, Baranje i Srijema«, a završeno je sa domjenkom, pjesmom i igrom.

 

Antun Kovača.jpgdscn6622.jpg


,
 

Čitajte AKTUELNO
i
nternet izdanjeMonografija povodom 75 godina postojanja i rada

Internet izdanje_
______________________________

Moj Nenadić - monografija

Internet izdanje

Trenutno aktivnih Gostiju: 5 

Sva prava zadržana.    (c)2011   HKUD "Vladimir Nazor" Sombor