HKUD „Vladimir Nazor” Sombor

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

HKUD “Vladimir Nazor” na “Dužijanci” Svetozar Miletić

HKUD “Vladimir Nazor” na
“Dužijanci” Svetozar Miletić

 

HKUD "Vladimir Nazor" tradicionalno sudjeluje na manifestaciji "Dužijance" koju organizira HBKUD "Lemeš" iz Svetozara Miletića. Kao i mnogo puta do sada organizacija manifestacije je bila na zavidnoj razini, Lemešani su se pokazali kao pravi domaćini i pružili nam odličan program koji je trajao tri dana, a sastojao se iz predstavljanja knjige Katarine Firanj "Garavi salaši", predstavljanje se odigralo 08.07. 2016. g. o knjizi je govorila autorica Katarina Firanj  i urednica Katarina Čeliković, uz glazbenu pratnju Kristine Kemenji i Melinde Batalo Balaž.

Program je zatvoren mini solističkim koncertom Aleksandre Pletikosić, korepetitor Stefan Jančo i klavirska pratnja Nebojša Đurić.

 

Drugog dana programa održan je kulturno umjetnički program pod nazivom "U avliji kod baće i nane" gdje su učeše u programu uzeli i naši predstavnici folklorne sekcije s koreografijom igara iz Posavine, pored njih u programu su sudjelovali i MKUD "Nemeth Laszlo" iz Sv. Miletića, "Glazba Viva" iz Sv.Miletića, GKUD "Sombor" iz Sombora, kao i domaćini.

Trećeg dana je održana središnja manifestacija na kojoj su sada već prema tradiciji značajnu ulogu uzeli Bandaš i Bandašica "Vladimira Nazora". Naši predstavnici David Antunić u ulozi Bandaša i Katarina Budimčević u ulozi bandašice su sudjelovali u povorci fijakera koja je obišla naselje i domaćine ovogodišnje "Dužijance", ugostili su nas u svojim domovima obitelji Bandaša i bandašice, veliki i mali, gdje su uz srdačnu dobrodošlicu domaćini počastili goste, a oni su za uzvrat se predstavili svojim folklornim nastupima. Nakon vožnje fijakera, prisustvovalo se na misi zahvalnici, a zatim na risarskom ručku, gdje se uz pjesmu i igru ​​proslavio završetak žetve.

Zahvaljujemo se HBKUD-u "Lemeš" prije svega na pozivu i nadamo se nastavku naše suradnje.

 

Maja Ćurić3.jpg_mg_2554.jpg_mg_2628.jpg_mg_2647.jpg_mg_4485.jpg_mg_4550.jpg_mg_8442.jpg_mg_8453.jpg_mg_8492.jpg_mg_8511.jpg_mg_8928.jpg


,
 

Čitajte AKTUELNO
i
nternet izdanje
Sva prava zadržana.    (c)2011   HKUD "Vladimir Nazor" Sombor