HKUD „Vladimir Nazor” Sombor

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

HKUD "VLADIMIR NAZOR" NA BODROG FEST-U

HKUD "Vladimir Nazor" je sa svojom mlađom folklornom skupinom sudjelovao na Bodrog Festu u Bačkom Monoštoru. Program festivala je svečano otvoren na cetralnoj bini 13.08.2016.god. s početkom u 12h.

Poslije raporta Josipa Đipanova, slijedila je pozdravna riječ gradonačelnika grada Sombora uz defile jahača i fijakera, nakon čega je uslijedio nastup dječje folklorne skupine "Vladimira Nazora" i recitali KUDH "Bodrog".

Uz bogat program u Centru građanske aktivnosti i Domu kultrure, iz kojeg izdvajamo predstavu za djecu "7 Snežana i patuljak", izložbu slika Stipana Kovača i Jaroslava Papa, promociju knjige Bore Otića, kao i prikaz šokačke narodne nošnje Bačkog Monoštora od sredine 19. stoljeća do danas u crtežima i slikama Dušanke Dubajić. Program se odvijao i u crkvi sv. Petra i Pavla gdje su u klasičnom programu nastupali VIS "Petrus", "Musica Viva" iz Svetozara Miletića, SKUD "Izvor" Stanišić, pjevačka skupina Ravangrad i mnogi drugi. Cijelu manifestaciju su upotpunili štandovi s domaćin proizvodima i proizvodima starih zanata, kao i bogata gastronomska ponuda monoštorskih specijaliteta.

 

Završnica manifestacije se odvijala na središnjoj pozornici gdje su u bogatom kulturno - umjetničkom programu sa svojim recitalima nastupali  gđa. Kata Kovač  i g. Antun Kovač članovi literarne sekcije HKUD-a, koji su svoje pjesme recitirali između nastupa kulturnih umjetničkih društava, iz Svetozara Miletića, Stanišića, Kupusine, Vladislavaca, Sombora i domaćina. Nakon nastupa folklornih skupina sudjelovanje u programu je uzeo tamburaški sastav "Đuvegije" i "Zlatne žice Bodrog". Uz lagane zvuke tambure program je nastavljen do ranih jutarnjih sati.

Zahvaljujemo se organizatoru na toplom dočeku i možemo samo da im poželimo još mnogo ovakvih festivala u budućnosti.


Maja Ćurićimag2612.jpgimag2623.jpgimag2662.jpgimag2664.jpgimag2670.jpgimag2685.jpgimag2687.jpgimag2707.jpgimag2760.jpgimag2765.jpg


,
 

Čitajte AKTUELNO
i
nternet izdanje
Sva prava zadržana.    (c)2011   HKUD "Vladimir Nazor" Sombor