HKUD „Vladimir Nazor” Sombor

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

HKUD „VLADIMIR NAZOR“ U LICI

 

Predstavnica HKUD-a „Vladimir Nazor“ je uzela učešće na osamnaestoj po redu tradicijskoj izložbi "Jesen u Lici" održanoj u organizaciji  LIRA-e, Ličko-senjske županije, i Grada Gospića, održanaoj od 30. rujna - 02. listopada 2016. g. na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.

Izložba je privukla pozornost mnoštva uzvanika i posjetitelja iz cijele Hrvatske. Predstavljeno je 260 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije. Na izložbi su prikazani autohtoni poljoprivredni, prehrambeni, uporabni i ukrasni predmeti karakteristični za krajeve iz kojih izlagači dolaze. Izlagači su bili obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i mala trgovačka društva i udruge.


Osim izložbeno-prodajnog dijela održan je i bogat kulturni program uz nastup 16 kulturno umjetničkih društava. Održane su prezentacije starih zanata i demonstracije tradicionalnog načina pečenja rakije.

U sklopu manifestacije organizirana je i izložba autohtonog ličkog goveda - ličke buše, te izložba ličke pramenke.

Potičući daljnji razvoj i povećanu kvalitetu autohtonih proizvoda Like, manifestacija "Jesen u Lici" od velikog je značaja za Ličko-senjsku županiju te kao takva ima značajnu ulogu u poticanju razvoja turizma.

Maja Ćurićdscn9955.jpgdscn9959.jpgdscn9961.jpgdscn9971.jpgdscn9996.jpg


,
 

Čitajte AKTUELNO
i
nternet izdanje
Sva prava zadržana.    (c)2011   HKUD "Vladimir Nazor" Sombor