HKUD „Vladimir Nazor” Sombor

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Pjevačka

NA TE MISLIM 2012

 

Susret pjevačkih skupina pod nazivom „Na te mislim“, održan je u subotu 1.prosinca 2012. u Domu kulture Nova Gradiška.

Povod ovoj manifestaciji je bilo, obilježavanje Dana grada Nove Gradiške, a domaćini proslave su KLD „Rešetari“ i HPS „Slavča“.

Tema ovih susreta su starogradske pjesme, a ove godine sudjelovalo je pet pjevačkih i jedna plesna skupina.

Više...
 

Život i djelo Ante Evetovića Miroljuba i Ivana Evetovića

Pjevačka skupina našega Društva gostovala je 13.08.2012. u Baču.

Povod ovom gostovanju bila je tribina na temu „Život i djelo Ante Evetovića Miroljuba i Ivana Evetovića bačkog župnika“, u organizaciji UG“TRAGOVI ŠOKACA“ iz Bača .

Program je započeo Sv. Misom u Župnoj crkvi a nastavljen u sali Kulturnog Centra. Predavač na Tribini je bio Mons. Stjepan Beretić koji je pred prepunom salom vrlo zanimljivo i iscrpno upoznao nazočne o životu i djelu Ante i Ivana Evetovića.

Više...
 

PASIONSKA BAŠTINA HRVATA U PODUNAVLJU

Povodom IX.MEĐUNARODNOG ZNANSTVENOG SIMPOZIJA, sa temom, „Muka kao nepresušno nadahnuće kulture“, 10.05.2012.god. u Velikoj Sali Gradske kuće u Somboru kao uvod u trodnevni simpozij, priređen je kulturno umjetnički program.

Svečanu akademiju otvorili su recitalom, članovi UG „Urbani Šokci“ a prikladnim pjesmama predstavili su se KUDH „Bodrog“ iz Monoštora i članovi pjevačkog zbora načega Društva, dok su se muzičkom izvedbom predstavili, članovi TO Muzičke škole „Petar Konjović“ iz Sombora i Milica Marković- solo truba.

Više...
 

USKRSNJI KONCERT U VAJSKOJ

USKRŠNJI KONCERT U VAJSKOJ

U crkvi sv. Jurja u Vajskoj, 03.05.2012.godine, održan je „USKRŠNJI KONCERT“, a organizatori koncerta su bili MO DSHV Vajska i HKPU „ZORA“iz Vajske.

Osim domaćina, uskršnjim pjesmama su se predstavili, kamerni hor i orkestar „Zvona“ iz Selenče te pjevački zbor našega Društva.

Publika je toplo pozdravila svaku pjesmu i gostiju i domaćina, te se stekao dojam da je koncert mogao potrajati i duže.

Nakon koncerta, u župnoj kući, domaćini su organizirali domijenak na kojem su se u ugodnoj atmosferi bliže upoznali svi učesnici koncerta.

U neposrednom druženju vrijeme je brzo proteklo te smo se zahvalili i pozdravili sa domaćinima, i praćeni dugo očekivanom kišom, uputili kući.

V. Čuvardić

 

 

 

VI Festival marjanskog pučkog pjevanja

Pjevački zbor HKUD-a „Vladimir Nazor“ Sombor uspješno je nastupio na VI. FESTIVALU MARIJANSKOG PUČKOG PJEVANJA održanog 09. srpnja 2011. u crkvi sv. Petra i Pavla u Bačkom Monoštoru. Tema ovogodišnjega festivala bile su „Uskršnje pučke pjesme“. Naš zbor je otpjevao dvije prikladne pjesme, „Nek mine Majko“ i „ Pjevaj hvale Magdaleno“.

01. vi festival marjanskog puckog pjevanja.jpg02. vi festival marjanskog puckog pjevanja.jpg


,
 
Više članaka...
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 2

Čitajte AKTUELNO
i
nternet izdanjeMonografija povodom 75 godina postojanja i rada

Internet izdanje_
______________________________

Moj Nenadić - monografija

Internet izdanje

Trenutno aktivnih Gostiju: 7 

Sva prava zadržana.    (c)2011   HKUD "Vladimir Nazor" Sombor